tre kvinnor som tränar på yogamattor

Helsingborgs Simsällskap investerar i förnybar energi

INFORMATION SIMHALL

tre glada personer utomhus
tre glada personer utomhus

Helsingborgs Simsällskap investerar i förnybar energi

Med ny solcellsanläggning på taket till Filborna Arena och solcellsandelar i Solar Park investerar Helsingborgs Simsällskap i förnybar energi, tillsammans med Öresundskraft och dotterbolaget Filborna Arena AB.

Helsingborgs Simsällskap har tagit ännu ett steg mot hållbarhet och minskad klimatpåverkan. Genom vårt dotterbolag, Filborna Arena AB, har vi installerat en solcellsanläggning på taket på Filborna Arena med en imponerande toppeffekt på 499,5 kW.

Solcellsanläggningen, som är köpt och installerad av Öresundskraft, förväntas producera upp emot 400 000 kWh årligen, vilket motsvarar ungefär 25% av Filborna Arenas elförbrukning.

Satsningen på förnybar solenergi är ett steg i helt rätt riktning och detta kommer är ett viktigt steg mot att minska föreningens koldioxidavtryck, säger Andreas Ekström, kundansvarig på Öresundskraft.

Andelar i Solar Park ger solelsproduktion till regionen och inkomst till simföreningen
I samband med installationen av solcellsanläggningen har Öresundskraft också valt att donera 17 andelar i Solar Park till Helsingborgs Simsällskap.

Satsningen är ett viktigt bidrag i vår resa mot en ännu mer hållbar verksamhet. Nu hoppas vi kunna stärka föreningens ekonomiska hållbarhet så att vi kan fortsätta arbeta mot vår vision och målsättning – att alla ska ha en möjlighet att lära sig simma, oavsett könsidentitet, ålder, minoritetstillhörighet, sociala förutsättningar och funktionsvariation, säger Anne Kjær Andersson, Klubbchef på Helsingborgs Simsällskap..
Vi på Filborna Arena är stolta över att tillsammans ta viktiga steg mot att minska vår miljöpåverkan. Vi hoppas att detta kommer att inspirera andra idrottsföreningar och organisationer att aktivt arbeta med hållbarhet på olika plan, säger Kristoffer Romée Blomqvist, VD på Filborna Arena.

För ytterligare information, kontakta:

Anne Kjær Andersson, KlubbchefHelsingborgs Simsä[email protected]
Kristoffer Romée Blomqvist, VDFilborna [email protected]

Om Helsingborgs Simsällskap

Helsingborgs Simsällskap (HS) är Helsingborgs största förening med cirka 5 000 medlemmar och är en av de största simföreningarna i landet. Föreningens vision är “För alla – Före alla andra” och bedriver ett arbete för att främja simkunnighet, simsport, sprida kunskap i livräddning och bedriva friskvård.

Om Filborna Arena
Filborna Arena är en stor och modern träningsanläggning i Helsingborg som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar och nivåer. Här kan du träna i ett 2000 kvadratmeter stort gym, delta i över 180 gruppträningspass i veckan, simma och bada i fyra olika bassänger, eller koppla av i loungen med en juice eller kaffe. Filborna Arena har även barnpassning och personlig träning.

Om Öresundskraft
Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energilösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra”.

Om Solar Park
Solar Park drivs av en kooperativ ekonomisk förening som heter Solel i Helsingborg Ekonomisk förening. Solel har utvecklat en metod som gör det möjligt för privatpersoner, föreningar och företag att tillsammans hjälpas åt ta tillvara på jordens resurser på bästa sätt. Solparkerna byggs på annars oanvändbar deponimark och använder bara schysst producerade och hållbart klimatkompenserade solpaneler.

Tillbaka till listan