WHO Slår Larm: Brist på Fysisk Aktivitet Ett Växande Hälsoproblem

WHO Slår Larm: Brist på Fysisk Aktivitet Ett Växande Hälsoproblem

En färsk rapport från WHO visar att 1,8 miljarder människor världen över inte når upp till de rekommenderade nivåerna av fysisk aktivitet. Denna brist på rörelse ökar risken för allvarliga hälsoproblem som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Enligt rapporten är 31 procent av alla vuxna för stillasittande, vilket är en minst sagt oroande trend och en utmaning för oss alla.

Vi på Filborna Arena ser detta som en viktig påminnelse om vikten av en aktiv livsstil för att främja hälsan hos människor i alla åldrar. Genom våra faciliteter och program erbjuder vi en plats där hela familjen kan engagera sig i träning och motion. Från gruppträning och gym till familjeträning, motionssim och vattenträning, strävar vi efter att skapa en miljö där alla kan hitta en aktivitet som passar deras behov och mål.

Fysisk aktivitet behöver inte vara komplicerad eller tidskrävande. Enligt WHO är redan 150 minuter måttligt intensiv träning per vecka tillräckligt för att förbättra hälsan avsevärt. Detta kan uppnås med så lite som tre pass i veckan á 50 minuter. Det handlar om att göra små, men regelbundna, investeringar i vår hälsa som kan göra stor skillnad på lång sikt, både för oss själva och för framtida generationer.

Tillsammans med er vill vi nå ett hälsosamt, aktivt Helsingborg! 🤲

Vi hoppas att vi kan inspirera och motivera fler att ta steget mot en mer aktiv livsstil. Kom och besök oss på Filborna Arena för att se hur vi kan hjälpa dig och din familj att komma igång med en träningsrutin som passar just er.

Och håll utkik efter kursstarter och fler gruppass efter sommaren och semestertider!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/who-varnar-18-miljarder-manniskor-ror-sig-for-lite

Tillbaka till listan