kvinna och man gör en fistbump på gymmet

FÖRETAG

FRISKVÅRD TILL DITT FÖRETAG

FRISKVÅRD FÖR SKOLOR

Högastenskolan

“Högastensskolan har under 3 års tid haft ett nära samarbete med Filborna Arena där våra elever i årskurs 7 på skoltid har fått prova på några av de gruppträningar som erbjuds på detta utmärkta träningscenter.

Vi på Högastensskolan önskar främja elevernas fysiska hälsa genom aktiviteter och där har Filborna Arena passat oss utmärkt. Alltid ett vänligt mottagande och enkla att samarbeta med. Instruktörerna peppar och är positiva och är skickliga på att lägga träningen på en nivå som passar eleverna”

– Andreas Haugen Pihl, Högastenskolan

kvinnor som tränar med maskiner på gym

HYRA SAL – CAMPEON

“Sedan 5 år tillbaka har vi haft förmånen att ha våra idrottslektioner på Filborna Arena – vilket blivit en succé både för mig som pedagog och för mina elever.Salens utrymme, dess stora utbud av träningsutrustning och det pampiga ljudsystemet gör att man kan erbjuda en stor variation av aktiviteter under idrottslektionerna.

Och när det är dags för danslektioner bidrar de stora spegelväggarna och ljusramperna till att göra lektionerna bättre rent pedagogiskt, men också till att erbjuda en häftigare upplevelse än i en traditionell idrottshall. Omklädningsrummen är också väldigt fräscha och erbjuder bra förvaring för elevernas väskor och ombyten.”

– Christopher Hall, lärare i Idrott & Hälsa

kvinna som lyfter stång med vikter

HÄLSOVECKA PÅ NCC

”Varje år har NCC en hälso- och säkerhetsvecka. För att främja hälsa och friskvård bjöds bl.a. alla anställda på möjligheten att prova på ett Hot Yoga-pass på Filborna Arena. Dessutom kom PT Alexandra Pantzar till NCC:s kontor och höll i en inspirationsföreläsning under en frukost.

För dom som arbetar ute på byggena sändes denna via Teams så även dem kunde vara med och lyssna. Mycket uppskattat från våra medarbetare och det var många som kände sig inspirerade efteråt och passade på att ta en provvecka som Filborna Arena bjöd på.”

två kvinnor som gör yoga tillsammans på en yogamatta

WORKOUT WEEK MED FRITID HELSINGBORG

År 2021 skapade Fritid Helsingborg ett koncept för ungdomar från 15 år som gick under namnet Work out-week. Filborna Arena bistod med instruktörer och personal som genomförde träningsklasser, föreläsningar, rundturer osv. I år genomför vi den andra omgången och vi på Filborna Arena är glada över förtroendet!

“Med Filborna arenas personal med specialkompetens tillsammans med fritidsledare som brinner för samhörighet, ungdomars fritid och hälsa så är denna workout-week ett drömkoncept för träningsintresserade ungdomar. Under 5 hela dagar får en grupp ungdomar prova på olika träningsformer. Allt ifrån pass tillsammans med en instruktör till härliga föreläsningar för att lära sig viktiga moment så man får så bra förutsättningar som möjligt att lära känna sin kropp.

hand lyfter kettlebell

FRISKVÅRDSPROJEKT MED ELIS

I samband med pandemin såg vi ett ökat behov av friskvårdssatsning hos oss på ELIS Textilservice (Veddesta). Det vi märkte var att personal med fysiskt tunga arbeten inom produktion och distribution inte kunde träna och på sätt förebygga förslitningsskador på samma sätt som tidigare samt att säljare och kundservice som alltmer utgick hemifrån riskerade smärta i rygg, nacke samt axlar då ergonomiska förutsättningarna hemma var långt ifrån det som kontoret kunde erbjuda.

Tillsammans med Filborna Arena arbetade vi fram ett koncept som satte friskvård – och livsvård i fokus när det behövdes som mest. Filborna Arena kunde erbjuda oss företagsspecifika filmer med enkla träningspass som kunde utföras hemma utan redskap och som möjliggjorde även för andra familjemedlemmar att hänga på.

 

kvinna poserar

FRISKVÅRDSPROJEKT MED NCC

I januari startade vi ett friskvårdsprojekt tillsammans med delar av personalen på NCC. Projektet har fortlöpt under 3 månader och startade med en kroppsmätning och hälsostatus genom en Inbody-mätning. Inbodymätningen mäter muskelmassa, fettprocent, visceralt fett samt BMI.

Vår hälsocoach Sandra Lundahl höll sedan en föreläsning om kost, träning och psykisk hälsa. Första träffen avslutades med ett cirkelpass. Andra tillfället fick deltagarna testa på ett cykelpass – högintensivt och peppande för att ge den extra kicken som behövdes för att fortsätta med sina nya rutiner och vanor.

grupp människor på gym

HUR KAN DU SOM ARBETSGIVARE BIDRA TILL EN BÄTTRE HÄLSA FÖR DINA MEDARBETARE?

Allt fler företag inser vikten av att vårda personalens hälsa. Fysisk aktivitet ger en friskare och och gladare personalstyrka vilket medför lägre sjukfrånvaro och anställda som vill och orkar prestera bättre. Vad är då smartare än att erbjuda träning på arbetstid eller andra former av subventionerad träning.

Exempel på hur vi arbetar med flera arbetsgivare idag:

  • Egen klass med instruktör där arbetsgruppen tränar på arbetstid 1 gång i veckan på morgonen och avslutar med gemensam frukost.
  • Möten/konferenser där vi kombinerar tillgång till konferensrum med egen gemensam träning
kvinna och man dricker smoothie och pratar